2015. május 18., hétfő

Mi történt eddig a szezonban ? 2.rész - Átjáróház a fészek

A  technikai   problémák  után    minden  a  helyén  volt , de  csak  nem  akart   stabil  lakója a  fészeknek .Pedig   a  legrégebbi  kamerás  fészeknek   rengeteg   kedvelője  van , a  darányi  topic  pörgött  is  rendesen a  Fórumon ,de  teltek múltak a  napok és  hol az  üres  fészket , hol átmeneti  látogatókat  rögzített   kameránk :


                                                                                               (  forrás GG- fórum Judit  fotója )

A  március  22-i  látogatóhoz  Judit  az  alábbi  megjegyzést  fűzte  a  Fórumon : "A reggeli látogatónkról nagyjából száz kép van az archívumban, semmi különös nincs az ide feltöltött képekhez képest. Egy kivételével, amin a legjobban látszik, hogy egy idősebb gólya, kopott a csőre, a lába, és ahogy a kamera előtt áll, nem is olyan magas... szerintem H-t kizárhatjuk, kérdés, a tavalyi gólyapárból volt-e itt valaki, vagy egy ismeretlen? Nekem ismerősnek tűnik, legalábbis abból a szempontból, hogy láthattam már itt a fészekben. De ez csak az én benyomásom."  Szóval   nagy  átmenő  forgalom , de   semmi  fix , ez a  szezon  amúgy  is  mindenben  eltért  az  összes  eddigitől :  Két  nagy  csoportban jöttek a  gólyák a  rendkívül   rossz  időjárás miatt és  sok  fészek   üresen maradt ! Bizony  volt  amikor  az  ilyen  fotóknak is  örültünk  amikor  valamiféle  kis  madárka  került a  fészekbe :Az  őrszem  (  forrás GG- fórum Judit  fotója )

Megjelent  egy   gyűrűs  gólya  is a  fészekben , ekkor  mindenkinek megdobbant a  szíve  , hiszen akár  a  mienk is  lehet !  Sajnos a  gyűrűt nem  tudtuk  leolvasni  ( sáros  volt) és megpihent  és ment  tovább !

Ki  lehetett ? Talán a 4 U-közül valaki ?  (  forrás ARCHÍVUM )


Koka  Hosszúlábat   csípte   el   egyik   délután  , aki jó  két  héttel  előbb itthon  volt  mint a  többi  gólya , jobb  híján   az   ő  fészkét  lesték a  GG-k !

Mit  lehetne  elcsórni?  (  forrás GG- fórum Koka  fotója )

Eljött  az  április   , eljött a   Húsvét , de  szokásos  logónk  is  csak  üres  fészket köszöntött  , és  maximum a  "Daránykékben"   gyönyörködhettek a  GG-k !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése